logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

03.05. - Сезону у градској луци отворили наутичари из Пољске

07052018Група туриста из Пољске, са три катамарана и 15 једрилица отворила је званично наутичку сезону у Градској луци на Шкверу.

Директор Агенције за газдовање градском луком Божо Укропина рекао је тим поводом за Радио Херцег Нови да очекује сезону на нивоу прошлогодишње, која је била рекордна. У Луку је лани упловило око 1.800 пловила.

”Према свим најавама ова сезона би требало да буде веома успјешна. Прве јахте у чартеру стижу средином маја, а оно што сада са сигурнушћу можемо рећи, ове године биће три јахтинг викенда , 29. јула, 5. и 12. августа “, казао је Укропина.

У протеклом периоду обављени су радови на инфраструктури, у циљу бољег и безбједнијег прихвата пловила.

”Урађена је комплетна реконструкција електроинсталација, све монтажне битве су учвршећене и преконтролисани су сви везови у води. Завршени су и сви ситнији послови – фарбање мобилијара које је ЈП Морско добро донирало Агенцији”, објашњава Укропина.

akt07052018Лука ће и ове сезоне највјероватније дочекати наутичаре без санитарног чвора и купатила. Проблем је локација, јер је простор у Луци лимитиран,а тамо гдје је била предвиђена градња је испод нивоа главне канализационе цијеви што поскупљује радове. Рјешење је у монтажним објектима, а за све послове неопходан је дугорочни уговор са Морским добром који још није потписан.

Укропина подсјећа да су током протекле зиме унапријеђени услови за рад запослених. Захваљујући донацији Туристичке организације у вриједности од 3.500 еура, добили су нови монтажни објекат, док је Агенција финансирала опремање и рачунарску опрему. Просторије Агенције биће овог љета још једно мјесто на којем ће туристи моћи да добију потребне информације и промотивни материјал.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси