logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

16.05. - Радна посјета др Сусан Паркер Јавној установи Дневни центар за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју Херцег Нови

NasAkz16052018Др Сусан Паркер, професорица на престижном Америчком универзитету Роберт Моррис у Пенсилванији и докторица за специјалну едукацију дјеце са тешкоћама и сметњама у развоју, је заједно са својим студентима боравила јуче у радној посјети Јавној установи Дневни центар за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју Херцег Нови.

У склопу радне посјете, др Паркер и сарадници обишли су са запосленима Дневни центар, упознали се са начином рада, бројем корисника, условима боравка и увјерили да ова установа остварује јако добре и позитивне резултате. Посјети је присуствовала и секретарка за локалну самоуправу Општине Херцег Нови Весна Самарџић.

Посјета се наставља данас, када ће у Дневном центру бити одржан округли сто, којем ће присуствовати представници НВО сектора и специјалисти који раде са ОСИ. Такође, Др Паркер ће Дневном центру донирати стручну литературу Универзитета у Пенсилванији.

Стручна лица запослена Дневном центру имали су раније прилику да присуствују предавањима др Паркер, у јуну прошле године у оквиру Међународног семинара о сензорним интеграцијама у Институту „Др Симо Милошевић“.

Током боравка у Херрцег Новом, др Партнер и студенти посјетили су и НВО Нова шанса у Новоме, просторије Дневног центра у Дому Младост у Бијелој и Институт Игало. По повратку у Пенсилванију, свако од њих имаће задатак да напише стручни рад везан за радну посјету институцијама у Црној Гори.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси