logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

08.06. - Потписан протокол о сарадњи двије библиотеке

NasAkt08062018Директор Народне библиотеке “Стефан Првовенчани” из Краљева Миша Милосављевић и директорица ЈУ Градска библиотека и читаоница Херцег Нови Невенка Митровић потписали су данас Протокол о сарадњи двије библиотеке. Сарадња двије установе успостваљена је уз подршку Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови.

Како је Митровић казала, велико задовољство и част је успоставити сарадњу са библиотеком као сто је “Стефан Првовенчани”, коју изузетни и дугогодишњи резултати у раду позиционирају у сам врх народних библиотека у Србији. Протокол о сарадњи заједнички је интерес обје библиотеке.

-Предуслов за успјешну реализацију протокола о сарадњи свакако је широко структуирана дјелатност, модерно утемљене обје библиотеке, а онда су и могућности за сарадњу велике - од размјене културних програма, едукације библиотекарског особља, разних знања и искустава из области информационе и библитекарске дјелатности. Посебно бих вољела да сарађујемо у раду на Завичајној збирци, издавачкој дјелатности, дигитализацији… С обзиром на све оно што знамо једни о другима, мислим да ће сарадња бити на корист и једне и друге библиотеке и да ће то бити додатни подстицај за колеге библиотекаре да се активније укључе, да споје знања и искуства, а све у циљу постизања бољих резултата и унапријеђења установе, казала је Митровић.

ak08062018-Драго нам је што смо успјели брзо да дођемо од идеје до реализације. Сигуран сам да ћемо имати много прилика да сарађујемо, да много тога научимо од вас што се тиче струке. Имаћете прилику до краја године да дођете до нас, и убудуће ви и ваше колеге библиотекари доћи код нас, Можда постоје неке ствари код нас од којих ви можете да научите, казао је Милосављевић.

Реализацији протокола присуствовала је и секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало, а претходио му је сусрет ученика 6. разреда херцегновских основних школа са Дејаном Алексићем, познатим дјечијим писцем из Краљева.

Богату, вишедеценијску издавачку дјелатност Библиотеке, која обухвата часопис за књижевност, науку и културу “Повеља” и четири едиције “Поезија данас”, “Посед поетике”, “Звоник и Зборник”, око 150 наслова, представиће уредници Ана Гвозденовић и Дејан Алексић.

Изложба под називом “Стефан Првовенчани у књижевности и историографији”, ауторки Данке Спасојевић и Иване Хренко, коју организује Матица Боке, биће отворена од вечерас у Галерији “Јосип Бепо Бенковић”. Изложбу ће отворити историчар др Милош Ковић, професор на Филозофском факултету у Београду.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси