logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Састанак угоститеља и представника локалне управе ради боље сарадње током сезоне

27062018У Великој сали Скупштине општине Херцег-Нови данас је одржан састанак Службе комуналне полиције инспекцијског надзора и Секретаријата за туризам, економски развој и предузетништво, са угоститељима из нашег града. Поред начелнице Марије Андрић и секретарке Сузане Мемаровић, састанку је присуствовала и Главна туристичка инспекторка Управе инспекцијских послова Светлана Шљиванчанин.

Из надлежних служби указано је на проблематику недостатка дозвола за рад, одобрења за извођење музичког програма, а посебно је акцентована нулта толеранција на точење алкохолних пића малољетним лицима.

Угоститељи су указали на проблем са буком, односно границом од 65 децибела коју закон прописује, уз констатацију да се таква бука прави на шеталишту и без музике, уз жамор купача и гостију нашег града. Такође, угоститељи су се жалили и на нередован одвоз смећа.

-Састанак је одржан јер је пред нама почетак туристичке сезоне и како би на овај начин упознали угоститеље са њиховим правима и обавезама. Такође, упознали смо их и са детаљима код извођења музичког програма, те шта им је од документације потребно. Разговарали смо и о радном времену, дозвољено је до 1 сат послије поноћи, а сви који сматрају да имају потребу за продуженим радним временом до 3 сата, да поднесу захтјев Секретаријату за туризам, економски развој и предузетништво, казала је Андрић.

Како је информисала, угоститељи су упознати и са детаљима о постављању урбаног мобилијара, за шта је потребно посебно одобрење Секретаријата за просторно планирање и изградњу.

Андрић је напоменула и да се врши контрола рекламних натписа на Шеталишту Пет Даница и Обали Николе Ковачевића, али и да ће током љета, на дијелу шеталишта код Милашиновића плаже и на Шкверу, бити стално присутни комунални полицајци како би одржавали комунални ред.

Овим путем подсјећамо и да је прије два дана одржан састанак и са закупцима плажа, како би указали на проблеме и остварили бољу сарадњу са надлежним службама током сезоне.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси