logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Сарадња Херцег-Феста и Амбасаде Канаде: „Кафе Ћерка“ пред новском публиком

NAsPress030702018У Херцег Новом је синоћ премијерно гостовало канадско позориште „Workshop West Playwrights’ Theatre“ (Западна позоришна радионица) из Едмонтона са монодрамом „ Кафе ​Ћерка“, у Дворани Парк у Херцег Новом.​​

​Заснована на истинитој при​ч​и сенаторке Лилијан Еве Квон Дајк, „Кафе ​Ћ​ерка“ је снажна, духовита и дирљива ​ж​ивотна при​ч​а једне ​ж​ене која жели да поврати своје поријекло. Остварење које је према тексту Кенета Т. Вилијамса режирала Лиза Рејвенсбергер је на управо завршеном ​београдском​ Фестивал​у​ монодраме и пантомиме ​добила две престижне награде - главну награду Фестивала и награду публике.  

Ова представа најављује почетак сарадње ЈУК Херцег Фест и наше Општине са Амбасадом Канаде, као и сарадњу Херцегновских априлских позоришних свечаности са канадским театром, казала је директорица ЈУК Херцег фест Гордана Крцуновић.

plakat cafe daughter engЧланица борда позоришта и продуцент регионалне турнеје ове представе Барбара Талевски истакла је задовољство што у Херцег Новом могу да наставе своја гостовања и захвалила се канадској амбасади и фондацији што су омогућили да цијела представа дође из Канаде у наш регион.

„Ова сарадња започета је тако што су амбасада Канаде и Фестивал монодраме препознали важност ове представе, а разлог за интересовање око онога што ради „Workshop West Playwrights’ Theatre“ у Канди јесте да су они већ укључени у рад са српским театром у Канади и већ су поставили текст српског аутора Спасоја Миловановића у Едмонтону, били су копродуценти, а представа је играна у фебруару. Тако је започета сарадња и још траје, а ми се надамо да ћемо је наставити и са вама“, поручила је Талевски.

Глумица Тифани Ајлик, која у овој монодрами глуми чак 12 личности, сматра да је јако важно да ова представа гостује и ван Канаде јер се бави питањима пред којима се сви ми нађемо у једном тренутку живота: ко смо и коме припадамо.

Гостовање канадске представе у Херцег Новом подржали су Амбасада Канаде за Србију, Црну Гору и Македонију и Canada Council.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови