logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

10.08. - “Чистоћа” представила нови камион и чистилицу

Akt10082018Менаџмент предузећа “Чистоћа” представио је данас нови камион за одвоз смећа и чистилицу за одржавање јавних површина. Укупна вриједност обје инвестиције износи скоро 100 хиљада еура.

Директор предузећа Чистоћа Владимир Арсић казао је да је менаџмент коначно ушао у процес рјешавања нагомиланих проблема из претходног периода. Општина Херцег Нови је са Туристичком организацијом Херцег Новог и предузећем “Чистоћа” кренула у обнову возног парка, из кредитних средстава и средстава донације.

Набављено је возило Мерцедес за одвођење отпада, које је ових дана стигло из Њемачке, у вриједности од 78 хиљада еура. Такође, одлучили смо да рјешимо проблем одржавања јавних површина, односно Шеталишта Пет Даница, куповином нове чистилице која почиње са радом данас, тако да можемо очекивати сређено шеталиште, онако како заслужује један град, казао је Арсић.

Cistr10082018Средства за куповину чистилице обезбиједила је Туристичка организација Херцег Новог, у вриједности од 20 хиљада еура. Ради се о електричном возилу које за сат времена успијева да очисти око четири километра. Садржи резервоар од 35 литара воде, ради бешумно и може се користити у свим приликама, без подизања прашине. Поред стандардних предњих четки, чистилица има и усисну грану за уклањање преосталог отпада.

Директор ТОХН Павле Обрадовић је истакао да та организација са задовољством помаже институцијама у нашем граду, како кроз инфраструктурне пројекте тако и за набавку механизације, уз подсјећање да је прошле године инвестирано у набавку биодробилице, а ове године у набавку чистилице.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси