logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

04.09. - У оквиру пројекта „Tips4EU“: Одржан инфо-дан за младе у Дому омладине

  • уторак, 04 септембар 2018 13:42

Tips4EU - 3 sept 2018Презентација на тему „Како функционишу институције ЕУ“ одржана је јуче у Дому омладине, у просторији Одреда извиђача „Орјен“ Херцег Нови.

 Млади средњешколског узраста, чланови извиђачког одреда „Орјен“ на овај начин су се упознали са надлежностима и начинима функционисања различитих институција Европске Уније и имали прилику да поставе питања. Презентацију је организовала Општина Херцег Нови, у оквиру активности на пројекту „Алати за инклузивнију, партиципативнију и одрживију Европску унију - Tips4EU”.
Учесници инфо-дана упознати су са улогама, значајем, функцијама и основним карактеристикама различитих институција Европске Уније. Догађај је био интерактиван, па су млади имали прилику да се укључе у конструктиван дијалог, као и да добију објашњења у вази са њима мање познатим терминима и темама. Након презентације, учесници су учествовали у квизу који је тестирао њихово знање у вези са функционисањем институција Европске Уније.
Пројекат „Tips4EU“ подржан је кроз програм Европа за грађане, а партнери Општине Херцег Новог су локалне самоуправе и НВО из: Бугарске, Грчке, Малте, Пољске, Србије, Италије, Португала, Француске, Шпаније и Румуније. Сви партнери су преузели обавезе да у локалним срединама реализују планиране активности, па је у оквиру пројекта у мају ове године у Херцег-Новом одржан и састанак на којем је 40 представника пројектних партнера учествовало у дискусијама и симулацијама. Заједнички циљ је приближити младим људима Европску унију као институцију, кроз упознавање са кључним алатима за јачање учешћа у процесима одлучивања: избори, дебате, консултације, петиције, иницијативе, волонтаризам, НВО сектор.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси