logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

12.09. - Дјеца астронаути на Топлој

  • сриједа, 12 септембар 2018 16:04

NAsAkt12092018Иако Street art фестивал у нашем граду званично почиње сјутра, и трајаће до 15. септембра, први мурал биће урађен испод Основне школе “Дашо Павичић” и вртића “Наша радост” на Топлој. Цртеж дјеце астронаута који ће красити прилаз школи, резултат је сарадње Секретаријата за културу и образовање и Херцегновског стрип фестивала.

Како појашњава један од организатора 12. ХСФ-а Никола Ћурчин, ради се о првој сарадњи два фестивала. Искуство у организацији, припреми и одржавању фестивала може бити само од помоћи, и уколико се ради о добрим идејама, организатори ХСФ-а ће такве идеје помоћи и бити им ослонац, поручио је Ћурчин.  
Аутори мурала у близини школе и вртића су Ћурчин и стрип-аутор Стеван Субић, и требало би до сјутра да буде завршен.
Подсјећамо да сјутра и званично почиње Street art фестивал, а у наредна три дана муралом „Херцег“ биће уљепшан зид на Дубрави. Сликаће га аутори Мато Уљаревић и Ива Мариновић. Њихово рјешење одабрано је као најбоље на Конкурсу, који је расписао Секретаријат за културу и образовање.
Akt12092018Током фестивала мурали ће бити осликани и на зидовима двије школе и вртића, чиме се у фестивал укључују и млади Новљани. Сликању ће претходити радионице за дјецу, кроз које ће им професорка ликовне културе, Ксандра Поповић појаснити концепт осликавања мурала и олакшати реализацију.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси