logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

11.11. – “Инспекција” Никшићког позоришта у дворани Парк

Inspekcija07112017У суботу, 11. новембра у 20 сати у дворани Парк ће бити изведена представа “Инспекција”, у продукцији Никшићког позоришта, коју је по тексту Стевана Копривице режирао Горан Булајић.

“Инспекција” је комедијски оглед  који се, наизглед, бави узрочно - послиједичним односима менталитета и политике, прецијењених и преупотребљиваних мотива наше свагдашњице.

“Кад не знамо што ћемо, када тражимо алибије за незадовољства, муке, неслажења, личне неуспјехе, неостварене снове и идеале, одмах се дохватимо менталитета и политике. Заједно, дају један амалгам који нам живот чини пакленим, само зато што све и свашта сабијамо у та два појма. Зато сам покушао да у овом комаду, писаном намјенски за  Никшићко позориште, менталитету и политици додам прстохват сујете, два прстохвата глупости, прстохват и по генерације погубљене у транзицији, све са мало преваре и опсене. Накана ми је била да тим рецептом релаксирам оно што нас боли, да пронадјем катарзу кроз смијех. Међутим, како је писање одмицало, а поготово по увиду у исходе редитељског читања Горана Булајића, постало је јасно да је релаксација врло релативна,  а катарза је ионако у домену публике, а не писца. Ова  прича о једном  ’сличном нама’ кога гњече други такође ’слични нама’, смјештена на мору, а притиснута планинама,  функционисаће по законима горке комедије, која ће да менадрира измедју ваниле и пелина, а на сваком од нас појединачно је какав ће укус да нам остане на непцима“, написао је Копривица о свом новом драмском наслову.

Глумачку екипу чине: Симо Требјешанин, Бобан Чворовић, Никола Васиљевић, Јован Кривокапић, Гордана Мићуновић, Милица Шћепановић, Јулија Милачић, Марија Ђурић, Јелена Ненезић Ракочевић и Вукан Пејовић.

Продаја улазница по цијени од 5 € почиње у сриједу, 8. новембра на благајни дворане Парк, од 9 до 12 и од 18 до 20 сати. Информације и резервације се могу извршити у истом термину на број телефона: 068/851-031.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови