logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

22.03. - Представа „Зато што те се плашим“ у Дворани Парк: Културом и образовањем против вршњачког насиља

zato sto te se plasim plakat19032018Представом „Зато што те се плашим“ наставља се циклус интерактивних предства за дјецу и младе који је покренуо општински Секретаријат за културу и образовање, у жељи да кроз позоришну форму и разговор укаже на проблеме у заједници о којима се мало говори.

Овај комад у продукцији агенције “Здрав Живот” биће изведен на сцени Дворане Парк у четвртак, 22. марта. Планирана су три извођења, у 10.30,12.30 и 17.30 сати. Улаз је бесплатан.

усмјерен на превенцију вршњачког насиља „Вршњачко насиље је велики проблем са којим се сусрећу основци и средњошколци у Херцег Новом и Црној Гори. Нажалост, то је и један од проблема о којима се ћути. Млади не желе разговарати из страха да им се насиље не понови, а институције не поклањају довољну пажњу превенцији насиља. Постало је готово уобичајено да се проблеми међу дјецом рјешавају насиљем, а не разговором“, казала је секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало.

Како објашњава, „Зато што те се плашим“ је интерактивна представа која у првом дијелу даје приказ добрих и лоших модела понашања, са поруком да је ненасилна комуникција једини исправан начин рјешавања проблема. Глумачки екипу чине Иван Јефтовић, Милена Николић и Дејан Јајчанин. У другом дијелу, дјеци ће се обратити психолог проф. др Жарко Требјешанин, који ће са њима дискутовати о представи и и обрађеној теми.

Представа је намијењена тинејџерима – вишим разредима основаца и средњошколцима. Добродошли су стручњаци из свих области рада са младима, родитељи и сви заинтересовани грађани.

Циклус интерактивних представа за дјецу и младе у Херцег Новом почео је у новембру гостовањем представе „Дар“ посвећене теми аутизма. Следећа у циклусу биће представа „Ми дјеца са станице Зоо“ која се бави проблемом наркоманије и биће намијењена прије свега средњошколцима. Циклус се реализује уз подршку Јавне установе културе „Херцег Фест“.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови