logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

12.-13.05. - Брдска ауто трка Поди-Херцег Нови 2018 окупиће око 40 возача

NasNAj04052018Подгорица, ПР прес сервис - Брдска ауто трка (БАТ) Поди-Херцег Нови 2018, која ће бити одржана 12. и 13. маја, окупиће око 40 такмичара, а велика пажња, ове године, посвећена је мјерама безбједности, саопштено је на прес конференцији Ауто-мото спортског клуба (АМСК) „Поди“.

Директор БАТ Поди - Херцег Нови 2018, Бошко Радовић,  казао је, на прес конференцији, да је ове године безбједност подигнута на виши ниво. 

„Што се тиче учесника саме ауто трке, прошле године је било 52 возача са територије Црне Горе. Ове године очекујемо 40-ак учесника, јер је дошло до измјене правила у циљу безбједности возача, тако да је био удар на буџет свих возача. Мислим да ћемо изгубити неки дио тркача, али надамо се да ће бити довољан број да задовољи укусе пробирљиве публике“, појаснио је Радовић.

Стаза је, како је рекао, добро припремљена.

„Надамо се да ћемо ту одржати високи ниво. Што се организације тиче, велику помоћ су нам ове године, дали општина Херцег Нови, кладиноце Меридиан, Туристичка организација и доста приватника, који нас прате из године у годину и без којих не би било изводљиво све организовати“, навео је Радовић.

Чланица организације БАТ АМСК Поди, Слађана Радовић, казала је да брдска трка Поди – Херцег Нови 2018 отвара сезону брдских ауто трка.

„Прва је 12. и 13. маја. Дужина стазе је четири километра 470 метара. Трудили смо се да обезбиједимо стазу и припремимо све за тркаче. Стаза има 12 лијевих кривина и осам десних. Прошле године је рекордер стазе Лука Шпадијер“, навела је Радовић.

Она је истакла да су верификација и технички прегледи заказани за 11. мај од 15 до 18 часова, а стаза за саобраћај ће, како је навела, бити затворена 12. маја од 10 сати.

„У суботу, прва вожња почиње у 11 часова, друга у 13, а стаза се отвара у 16 часова. У недјељу је затварање стазе у девет сати, прва вожња је у 11, друга у 13, а отварање стазе је у 16 часова. Возиће се двије вожње, које ће се сабирати“, појаснила је Радовић.

Она је представила Календар трка за ову годину.

„Дакле, 12. и 13. мај Поди-Херцег Нови, 26. и 27. мај Котор, 2. и 3. јун Кучи, 16. и 17. јун Глава Зете, 7. и 8. јул Ловћен, 18. и 19. август Пљевља, 15. и 16. септембар Црмница и 6. и 7. октобар Дубровник“, навела је Радовић.

ПР Општине Херцег Нови, Марија Кривокапић, оцијенила је да је најављена брдска трка важна за Херцег Нови, због тога што, како је рекла, сваке године окупља велики број посјетилаца.

„Такође окупља неке од најбољих црногорских возача. Трка отвара аутомобилску сезону у Црној Гори. Иза организатора стоје године доброга рада и одличне припреме за овакав догађај. Број посјетилаца и интересовање за праћење једне овакве спортске приредбе из године у годину расте“, рекла је Кривокапић.

Она је истакла да је велика пажња посвећена мјерама безбједности, наводећи да ће режим саобраћаја од Пода до Каменог, на путу Мељине-Петијевићи бити измијењен 12. и 13. маја.

Кривокапић је казала да очекује да брдска ауто трка Поди-Херцег Нови постане традиција.

„Она већ сада јесте догађај за који велики број заљубљеника у ауто-мото спорт радо резервише датум у своме календару. Вјерујем да ће тако бити и ове године. Желим успјех организаторима, возачима што бољу вожњу, а гледаоцима да уживају у њиховим мајсторијама“, поручила је Кривокапић.