logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

01.-03.06. - МОРЖ, фестивал алтернативне музике у Херцег-Новом

dukat-strayDukat Stray односно Душан Страјнић, кантаутор,  фронтмен београдског  бенда Stray Dogg и пионир Американа звука на постјугословенском простору, наступиће на отварању МОРЖ-а, новог фестивала алтернативне културе у Херцег Новом, 1. јуна на платоу Степеништа 28. октобар, испред кафеа Просторија.

Dukat свира фину мјешавину рока, фолка, попа, американе, соула и блуза. Извјесно  водећи  кантаутор у региону, популаран у Хрватској колико и у родном Београду, он је са бендом пунио салу Сава центра,  загребачку дворану Лисински и подгорички КИЦ Будо Томовић, а управо се вратио са европске турнеје. Не само то -  Dukat и Stray Dogg су сарађивали и са америчким кантаутором Devendra Banhart-om (на пјесми  ”Time”), као i Lisom Hannigan са којом су  снимили обраду пјесме ”Courting Blues” (Attic Session) и свирали у Београду.

Душан и Stray Dogg су снимили три студијска албума, а на путу је и четврти. Публику су освојили већ првијенцем, интроспективним албумом 'Almost' а до трећег, 'Come along wind', аутентичношћу, снагом музике и бистрином Дукатовог вокала, успјели су да неповратно утабају пут новој српској и постјугословенској музичкој сцени.

Уз Дукатов концерт, прве вечери  Моржа биће отворена и изложба петнаестак веома занимљивих постјугословенских визуелних умјетника и приказан један од филмова селектованих у сарадњи са Црногорском кинотеком.

Организатори фестивала МОРЖ (Морски ритам живота) су Херцег Нови Cool (NVO Alternaut) и кафе Просторија, уз партнерство са Црногорском кинотеком. Фестивал је подржала Туристичка организација Херцег Новог, као и Јавно комуналано стамбено предузеће Херцег Нови, Блуе лине и Guest house Томановић.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси