logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

02.07. - Свечаност "Старом капетану у част" љето 2018

Muzej StumbergeraСвечаност "Старом капетану у част" биће одржана у музеју у Баошићима 2. јула 2018. године (понедјељак) са почетком у 20 часова. Носилац бројних медаља и признања, предани истраживач и чувар прошлости ових крајева, инжењер, иноватор, конструктор и сликар Мирослав Штумбергер рођен је 2. јула давне 1892. године у мјесту Шмарје у Словенији, те је стога баш 2. јул изабран за датум одржавања свечаности посвећене њему у част.

Заједничком сарадњом Туристичке организације Херцег Нови, Мјесне заједнице Баошићи, ЈУ "Градски музеј Мирко Комненовић и галерија Јосип Бепо Бенковић" Херцег Нови и уз подршку НВО "Фешта Баошићи", у башти музеја биће огранизован пригодан програм, у ком ће учествовати клапа "Стари капетан" која од 1973. године носи име по капетану Мирославу Штумбергеру и КУД "Слога" из Ђеновића.  Улаз ће 2. јула бити бесплатан за све посјетиоце.

Са почетком љета музеј "Дом старог капетана" Мирослава Штумбергера у Баошићима је, осим за организоване посјете, своја врата отворио и за мјештане и туристе који га желе посјетити током љетње сезоне 2018. године. Радно вријеме музеја је од 08х до 14х, сваког дана осим недјељом. Уз стручно вођење кустоса и водича, посјетиоцима се пружа прилика да се боље упознају са животом и радом капетана Мирослава Штумбергера и да погледају веома интересантну и разноврсну збирку експоната. Збирку експоната музеја Штумбергер данас чине збирке икона, оружја, техничких поморских и других уређаја, амфора, старих породичних фотографија, етнолошких предмета, географских и поморских карата, као и библиотека, у којој треба посебно истаћи књге “History of the family bible” из 1073. године и Мисал из 18. вијека. Цијена улазнице износи  2 еура.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови