logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

15.08. – 13. GASF - Од џеза до бузуки грчке ребетике

13 gasfОвогодишњи Guitar Art Summer Fest ће и ове године бити одржан у нашем граду у традицоналном темрину од 15. до 20. августа. Фестивал ће отворити ликовна умјетница, Новљанка Изабела Матош изложбом “Вријеме дрвећа”, у галерији Sue Ryder.

Ово је тринаести GASF у нашем граду, а овогодишњи ће у Херцег Нови донијети мноштво музичких стилова и међународних умјетника. Наступаће камерни орекестар из Будимпеште Петер Гиран и Анима Мусицае, корејски џез трио Youn Woo Park Trio, флаута и гитара Duo Linda Chatterton и Маја Радованлија, солиста Душан Богдановић, фингерстyле гитариста Бојан Ивановски, квартет Georgios Georgopoulos, али и састава Swingrowers на Канли кули, када ће бити уприличена велика „Gatsby Swing“ журка.

Публика може очекивати осам концерата, од којих ће седам бити на Тргу Мића Павловића бесплатни, док се за концерт Swingrowersa на Канли кули мора издвојити 10 еура.

Секретарка за културу Ана Замбелић Пиштало на прессу поводoм Guitar Art Summer Fest каже да тај фестивал богати љетњу културну сцену града уз разноврстан програм.

–Медитеран и гитара се преплићу и чине склад. Стога је неоспорно добар избор да се Guitar Art Summer festival 13. пут дешава у нашем граду. Веза града и фестивала успостављена је од оснивања ове манифестације и зато су очекивања Општине била велика, а она су у претходном периоду била оправдана чињеницом да је фестивал сваке године све бољи – казала је Замбелић Пиштало.

У име Туристичке организације Херцег Нови, Наталија Терзић истакла је да је фестивал, иако један од млађих у породици херцегновских љетњих фестивала, један од оних који су одлично прихваћени код публике.

–Захваљујући квалитету програма и начину организације, промоције и реализације Guitar Art Summer Fest стекао је повјерење и подршку града и градске Туристичке организације. Захваљујући директору, Бошку Радојковићу успостављена је одлична сарадња са београдским Guitar Art festivalom, па је београдски фестивал за који кажу да је у врху европских гитарских фестивала, увијек и лијепа прилика за промоцију Херцег Новог–казала је Терзић.

Како је казао директор фестивала Бошко Радојковић, суштина цијелог програма је визија да се доведу неке нове приче на Трг од музике, да програм буде врло разноврстан, а слоган „пробајте различите укусе“ асоциран је новим визуелним идентитетом – сладоледом, али преточен у музику.

-Слушаћемо од џеза, популарне класике, камерног ансамбла, до савремене класике, преко Душана Богдановића до рокенрола, од фингерстајла, до бузуки грчке ребетике и свинга. Сигуран сам да ће и Новљани и гости пронаћи нешто омиљено из овог програма и доћи барем на један концерт који је њима најинтересантнији – поручио је Радојковић.

Организатори овогодишњег GASF-а у Херцег Новом су Guitar Art Festival из Београда и ЈУК Херцег Фест, а генерални покровитељи су Општина Херцег Нови и Туристичка организација Херцег Нови, као и Hungest Hotel Sun Resort. Такође, значајну подршку фестивалу су пружиле амбасаде Сједињених Америчких Држава и Кореје.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови