logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

10.10. – Инфо дан Интеррег МЕД програма у Херцег-Новом

Interreg MEDВлада Црне Горе - Канцеларија за европске интеграције, у сарадњи са Општином Херцег Нови, организује информативну сесију о Интеррег Медитеранском транснационалном програму 2014 – 2020 (МЕД), а поводом најаве III позива за пројекте.

Информативни дан МЕД програма у Херцег Новом одржаће се 10. октобра 2018, у 11 сати, у Великој сали СО Херцег Нови и сви заинтересовани су позвани да присуствују.

Интеррег Медитерански програм транснационалне сарадње (МЕД) је један од инструмената
спровођења кохезијске политике Европске уније, чија је главна сврха допринос дугорочном развоју медитеранског подручја и јачање транснационалне сарадње између региона и земаља учесница. Приоритети Програма, у оквиру којих институције и организације реализују пројекте,  су: иновације, нискокарбонске стратегије и енергетска ефикасност, и очување културног и природног насљеђа.

Програм обухвата 57 региона из 10 земаља Европске уније (Португал, Шпанија, Француска, Италија, Словенија, Хрватска, Грчка, Кипар, Малта и Уједињено Краљевство – један регион економског програмирања Гибралтар) и три државе кориснице ИПА фондова (Албанија, Босна и Херцеговина и Црна Гора).

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови