grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Музеј и галерија: Позив умјетницима да предају радове за Херцегновску ликовну сцену 2020.

Јавна установа „Градски музеј Мирко Комненовић и галерија Јосип Бепо Бенковић“ обавјештава ликовне умјетнике и умјетнице Херцег-Новог, професионалце и аутодидакте, да ће и ове 2020. године одржати традиционалну манифестацију „Херцегновска ликовна сцена“ у галерији.

Опширније...

Одржане радионице за унапријеђење природне и културне баштине Херцеговине и Црне Горе

  • четвртак, 29 октобар 2020 13:36

Туристичка организација Херцег Нови је, у четвртак и петак, 22. и 23. октобра у оквиру пројекта „Бициклистичке руте за унапређење природне и културне баштине Херцеговине и Црне Горе - Cycling Rural”, у традиционалном амбијенту села Камено организовала радионицу на тему руралног туризма.

Опширније...

30.10. - „Паштроћ“ Бориса Шуберића у павиљону Градске музике

  • четвртак, 29 октобар 2020 11:03

Изложба слика у недавно уређеном павиљону Градске музике на Карачи, аутора Бориса Шуберића, у његовом стилу насловљена „Паштроћ“ биће отворена 30. октобра, у 19 сати, саопштено је из Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови.

Опширније...

У четвртак 29.10. презентација могућих локација за споменик Мирку Комненовићу

MirkoKomnenic27102020У четвртак 29.10. ће у Дворани Парк бити одржана презентација могућих локација за постављање споменика Мирку Комненовићу, са почетком у 18 сати. Презентација ће бити прилика да се заинтересована јавност информише о могућностима и до сада спроведеним процедурама, а говориће аутор идејних рјешења за 6 локација, архитекта Срђан Марловић.

Опширније...

Служба заштите и спашавања: Презентација опреме и симулација пожара у затвореном простору

Поред редовних активности херцегновске Службе заштите и спашавања, почетком мјесеца је у Мељинама одржана вјежба – симулација пожара у затвореном простору – подруму. Вјежба је одржана у магацину Ватрогасног дома, водио је вођа одјељења Владимир Пејовић, а учествовало је укупно шест ватрогасаца.

Опширније...