logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

11.11. – Херцег-Нови на Google Street View

SNasGStr11112016 Google Street View је стигао и у Црну Гору, па сада корисници широм свијета могу у виртуелну шетњу улицама нашег града. То им омогућавају панорамске фотографије Херцег-Новог приказане под углом од 360°.

Street View је врло популаран сервис и доступан је у 77 земаља свијета. Све што је потребно да бисте му приступили је да на Google мапама (доступним и за Android и iOS уређаје) одаберете опцију „Street View“ да бисте отпочели своју туру.

Он ће омогућити да атрактивне локације и улице наше земље истраже бројни корисници, казала је програмска менаџерка за Google Street View у региону Хелена Кесић.

Министар одрживог развоја и туризма Бранимир Гвозденовић, нагласио је да је Street Wiew још једна сјајна прилика да свјетској јавности презентујемо природне, културе, историјске и друге потенцијале и љепоте наше земље.

Министар за информатичко друштво и телекомуникације Вујица Лазовић, казао је да ће лансирање Google Sreet View-а омогућити Црној Гори боље позиционирање на свјетској туристичкој мапи и брендирање нашег туристичког производа, односно повећање атрактивности на туристичком тржишту.