logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

22.11. - Постављене инфо табле које промовишу херцегновско залеђе

AKtinfo table На више локација дуж херцегновске општине завршена је монтажа укупно осам инфо-табли за планински бициклизам и рекреациону зону „Камено“.

Инфо- табле за планински бициклизам садрже кратки опис осам најатрактивнијих тура, а ту је и велика карта са уцртаним путевима погодним за овај спорт.

Ово је први пут да се у херцегновском крају постављају специјализоване табле за тзв. моунтаинбикинг, чиме се и наша средина прикључује све бројнијим дестинацијама погодним за разгледање на два точка.

- Моунтаинбикинг је већ постао стандардни вид туризма, без којег понуда неког одредишта једноставно не би била комплетна. Инфо-табле овог садржаја с тога су постављене дуж главног коридора проласка иностраних бициклиста – Јадранске магистрале: на улазу у земљу у близини граничног прелаза Дебели бријег, код кружног тока у Мељинама и код инфо-пункта локалне Туристичке организације у Каменарима. Такође, није заборављено ни залеђе, па је једна инфо-табла постављена код будуће бике станице на Каменом, а друга на скретање за Крушевице и Врбањ, саопштеноње из Агенције за развој и заштиту Орјена.

Осим ових, монтиране су и три инфо-табле рекреационе зоне „Камено“ на локацији испод главне аутобуске станице, као и на оба улаза у бициклистичко-пјешачку стазу „Котобиљ“. Садрже географску карту са означеним стазама погодним за пјешачење, планинарење и моунтаинбикинг, а ту је и текстуални опис најатрактивнијих локација.

Овај посао је урађен кроз посљедњу фазу реализације пројекта "Удахнимо живот залеђу - село Камено" за који је Туристичка организација Херцег Нови добила  финансијску подршку у износу од 15 000 €, у оквиру позива "Развој нискокарбонског туризма у Црној Гори", који реализују UNDP и Министарство одрживог развоја и туризма, из средстава Глобалног фонда за животну средину.