logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Поновни позив грађанима да се укључе у расправу о нацрту Одлуке о комуналној накнади

  • сриједа, 23 новембар 2016 14:41

NasAkt23112016У Великој сали Скупштине општине Херцег Нови јуче је одржана централна јавна расправа о нацрту Одлуке о комуналној накнади, коју је, према Закону о комуналним дјелатностима усвојеном у Скупштини Црне Горе, обавезно усвојити до краја ове године.

Централној јавној расправи присуствовао је само представник мјесне заједнице Луштица, који је дао своје предлоге и сугестије.

С тим у вези, из Управе локалних јавних прихода још једном позивају све грађане, физичка и правна лица, да евентуалне примједбе и сугестије доставе у току трајања јавне расправе, односно до 28. новембра.

Законом о комуналним дјелатностима је, између осталог, уведена комунална накнада као приход јединице локалне самоуправе и истој је дато овлашћење да утврди овај приход доношењем општинског прописа – одлуке којом ће се утврдити услови, начин, рокови и поступак плаћања комуналне накнаде.

Напомињемо да је Управа локалних јавних прихода пратила „Модел Одлуке о комуналној накнади“ Заједнице општина Црне Горе, те се по истом одредила за најниже коефицијенте намјене за стамбене и пословне просторе, пословне хале за прозиводне и прерађивачке намјене, гаражни простор и помоћне објекте, као и за најнижу цијену по квадратном метру. Све то значи да ће наши грађани плаћати најнижу могућу цијену комуналне накнаде у Црној Гори.

Нацрт Одлуке изложен је у просторијама Управе локалних јавних прохода Општине Херцег Нови, у канцеларији број 74, као и ина интернет страници локалне управе www.hercegnovi.me.

Сва заинтересована лица могу увидом остварити учешће у поступку најкасније до 28. новембра, сваког радног рада од 11.30 до 13.30.

 

Предлоге, примједбе , сугестије и мишљења на утврђени Нацрт Одлуке можете доставити у писаној форми преко Грађанског бироа, мјесне заједнице или електронским путем на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .