logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Изабран тим Херцег Новог за такмичење “Црна Гора у ритму Европе”

  • четвртак, 24 новембар 2016 13:24

CG u ritmu evropeНа финалном такмичењу ,,Црна Гора у ритму Европе’’ за тим Херцег Нови наступиће: Катарина Биговић, Анђела Спајић, Татјана Сукара и Ана Кривокапић, саопштено је испред протокола и организације те манифестације.

Са њима ће наредних мјесеци, до такмичења у хали “Морача” у Подгорици, вриједно радити тим који ће им помоћи у креирању и припреми наступа.

Осим свог града, Катарина, Анђела, Татјана и Ана ће пјесмом и плесом представљати Грчку, а уколико буду најуспјешније освојиће путовање у ту земљу.

Аудиција у Херцег Новом одржана је у уторак, 22 новембра, у дворани Парк. Учествовали су бројни талентовани Новљани из свих основних и CG u ritmu evrope AudicijaМузичке школе.

Учешће наших суграђана у овом музичко-сценском догађају подржала је Општина Херцег Нови, јер пројекат даје шансу младима да наступе на великом такмичењу, има широк домет и промовише вриједности за које се заузима и локална управа.

„Црна Гора у ритму Европе“ је навећа акција дипломата Европске уније у Црној Гори, у којој ове године учествује 21 црногорска општина.

Циљ манифестације је подстицање, развијање и очување младих талената, промоција интелектуалности, толеранције, равноправности полова, поштовање људских права, различитости, сарадње, те промоција цјеложивотног учења.

Осмишљена је у складу са Европском повељом о учешћу младих у животу на општинском и регионалном нивоу и другим европским документима који третирају проблематику младих.