logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

27.10. - Успјешна прва Трка ослобођења

  • понедјељак, 29 октобар 2018 11:22

NAsTO27102018По први пут у склопу манифестација поводом дана ослобођења Херцег Новог одржан је крос под називом Трка ослобођења.

Трка је симболично почела на на обали Николе Ковачевића испод Титове виле, док је циљ био испред зграде општине на Тргу маршала Тита. Дионицу дужине око 2,5 км истрчало је двадесетак такмичара.
У мушкој конкуренцији најбољи су били: Сандро Марић са временом 10:34, други је био посјетилац свих трка у Херцег Новом и пасионарини тркач Евген Попов са временом 10:36, док је трећи био Мирослав Милутиновић.

У женској категорији најбоља је била дванестогодишња Хана Рошко, млада нада триатлона и планинског трчања са временом 12:50. Друга је била Ана Кривокапић фудбалска репрезентативка Црне Горе са временом 13:40, док је трећа била Анђела Рогач са временом 13:50.
Учесници су добили мајице и дипломе да их подсјећају на учешће у трци, која је организована ради афирмисања рекреације и бављења спортом, саопштили су организатори. Надају се да ће ова трка постати традиција и расти из године у годину.
Награде најбољима су уручили одборница Тамара Вујовић, покретач иницијативе за организацију трке, и начелник секретаријата за спорт и друштвене дјелатности Дарко Класић.