logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Подршка Општине бизнис идејама четири Новљанке

  • понедјељак, 29 октобар 2018 14:29

ZOP2017Секретаријат за туризам, економски развој и предузетништво Општине Херцег-Нови подржаће развој бизнис идеја четири предузетнице са територије града. Увођењем овог, новог модела подршке, локална управа подстиче развој женског предузетништва и отварање нових радних мјеста.

Општина ће кроз субвенције подржати Ану Биберчић у отварању рачуноводственог бироа (2000,00 еура), Снежану Кривокапић која ће се бавити услугама дубинског прања (3000,00 еура), Мирелу Перушковић ради отварања вешераја (3500,00 еура) и Жељку Нешић за унапређење занатских услуга (980,00 еура).
Оне су се пријавиле на конкурс Секретаријата и предочиле своје пословне идеје за вођење сопствене привредне дијелатности или привредног друштва, те тако оствариле право на подршку.  Буџетом Општине за 2018. годину, по први пут је планирана линија за подстицај женског предузетништва.
Секретаријат је у протеклом периоду одржао и серију консултација за све заинтересоване предузетнице, у сарадњи са консултантима Канцеларије уједињених нација за развој.