logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Дом здравља Херцег Нови донирао пумпу за воду Служби заштите и спасавања

  • понедјељак, 24 децембар 2018 16:17

NAs24122018Директор херцегновског Дома здравља, Радивоје Рашко Божовић, уручио је Служби заштите и спасавања нову преносну пумпу, капацитета 800 литара у минути, која црпи и слану и слатку воду.

Повод за донацију биле су временске непогоде и обилне падавине које су задесиле наш град прије више од мјесец дана, са количинама од 250 литара по квадратном метру. Како је Божовић казао, ради се о количини падавина која је за терен Херцег Новог опасна.

-Као одговоран човјек и директор Дома здравља, који пружа примарни ниво здравствене заштите на територији Херцег Новог, моја је обавеза да се у сваком другом сегменту укључим, дам допринос и помогнем колико могу, казао је Божовић приликом уручења донације.

Он је подсјетио на заједнички труд и пожртвованост припадника ДВД Бијела, Мјесне заједнице Бијела и мјештана током недавних поплава, што је резултирало превенцијом тежих посљедица.

-Надам се да више неће бити онаквих поплава, али морамо увијек бити спремни, закључио је Божовић и додао да ће Дом здравља са својим медицинским и другим особљем увијек бити од помоћи Служби заштите и спасавања, како на терену тако и приликом обука са специјализованим медицинским инструментима.

DZVAtr24122018Начелник Службе заштите и спасавања Златко Ћировић захвалио се Божовићу и Дому здравља на вриједној донацији, нагласивши да су данашња донација, али и предлози сарадње по питању обука у наредном периоду, примјер да локални и државни ниво могу добро да функционишу. Како је додао, нову пумпу за испумпавање воде ће користити ДВД Бијела, што ће им значајно олакшати интервенције у случају поплава.