logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Херцег Нови у пројекту „Црна Гора у ритму Европе“

  • сриједа, 26 децембар 2018 17:00

00Дјеца из Херцег Новог учествоваће у пројекту „Црна Гора у ритму Европе“, озваничено је уговором Општине Херцег Нови и организатора ове манифестације.

Локална управа ће преко Секретаријата за културу и образовање пружити пуну подршку организацији аудиција, проба, наступа и свих других активности у оквиру овог пројекта намијењеног младима.
„Дјеца из Херцег Новог ће на аудицијама показати своје музичке и плесне таленте. За око двадесет оних које жири манифестације „Црна Гора у ритму Европе“ оцијени као најспремније биће организоване пробе од фебруара до априла, након чега ће наступити на централном такмичењу у Тивту. Тим нашег града ће својим наступом представљати једну од држава које имају амбасаду у Црној Гори и, наравно, свој град“, објашњава секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало.
Како додаје, учешће у овом креативном пројекту још је један вид подршке Општине Херцег Нови дјеци и младима, развоју њихове креативности и отворености, стварању нових пријатељстава и стицању знања. Секретаријат ће координисати овим пројектом у Херцег Новом, у сарадњи са свим школама и стручним тимом организације.
 „Црна Гора у ритму Европе“ је навећа акција дипломата Европске уније у Црној Гори. Музичко-сценски догађај подржавају амбасадори европских земаља, а осмишљен је у складу са Европском повељом о учешћу младих у животу на општинском и регионалном нивоу и другим европским документима који третирају проблематику младих.