logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Одржано вече пољске гастрономије

NAsAkt08022019У сали Градске кафане синоћ је одржано гастро вече Дана пољске културе, који се одржавају у склопу 50. Празника мимозе. Новљанима и гостима нашег града представљени су пољски специјалитети и деликатеси, попут бигоса, пирогија и голобкија, а није изостало ни музике и весеља – за добро расположење задужен је био Оркестар младих Дома културе из Лобеца, под диригентском палицом Даријуса Лезиона.

Како је казао одборник Борис Сеферовић, који је током протекла два дана био домаћин гостима из Пољске, пријатељство нашег града са Лобецом траје већ око пет година и засигурно се наставља у најпозитивнијем правцу, кроз сарадњу првенствено у области културе. Присутне је поздравио савјетник градоначелника Лобеца Јанош Скробински, који је подсјетио на посјету и учешће херцегновске Градске музике и мажоретки на такмичењу том граду средином прошле године.

Оркестар младих Дома културе из Лобеца наступио је током претходна два дана у центру Херцег-Новог и у Игалу, посјетио Градку музику и Музичку школу. Посјету Херцег-Новом искористили су да Градској музици упуте позив за учешће у радионици за оркестре у Бабенхаусену у Њемачкој, која ће бити реализована у мају ове године.