Прегршт талената на аудицији „Црна Гора у ритму Европе“ у Херцег Новом

NASSCGEV08022018Aудиција у нашем граду за највеће дјечије музичко такмичење у земљи „Црна Гора у ритму Европе“ одржана је јуче у Дворани Парк, гдје су своје таленте показали млади плесачи, пјевачи и забављачи.

Наступило је чак седамдесеторо дјеце из херцегновских основних и средње школе. Стручни жири организације је изабрао њих седамнаесторо који ће пјесмом и плесом представљати Херцег Нови на финалном такмичењу у Тивту на прољеће.
Секретарка за културу и образовање Општине Херцег Нови Ана Замбелић Пиштало захвалила је свим родитељима и професорима  који су пријавили  дјецу на аудицију и исказала посебно задовољство чињеницом  да је највише пријављене дјеце управо из Херцег Новог.
-Важан циљ и опредељење  локалне управе је подршка  пројектима у којима учествују млади и дјеца, те је и току припрема и имплементација неких од њих. „Црна „Гора у ритму Европе“ је један  пројеката које смо препознали као квалиатетан и који оставља простор за укључивање доста дјеце. Град смо културе у којем живи много талентоване дјеце те се надам да ће  Херцег Нови бити препознат и као град младих и град по мјери дјетета.  Вјерујем да ове године можемо побједити и следеће године бити град домаћин ове манифестације, поручила је Замбелић Пиштало.
CG u ritmu Evrope audicijaОна је нагласила и да локална управа размишља у правцу оснивања фестивала за дјецу и младе, на којем би сви заинтересовани могли показати своје креативне и стваралачке могућности. Разговарано је и са представницима града Новог Сада у том правцу јер је ове године Нови Сад европска пријестоница младих.
Како је непосредно прије аудиције потврдио директор пројекта „Ритам Европе“ Игор Карадаревић, у нашем граду се пријавило највише талентоване дјеце – од укупно 200 у Црној Гори, 70 је из Херцег Новог.
-„Ритам Европе“ је имплементиран на Кипру, у Молдавији, Србији, Украјини, Босни и Херцеговини, Бугарској... Очекујем да видим доста талентоване дјеце, али и кроз њихове наступе да видим из каквих породица долазе. Херцег Нови је град мимозе, културе и фестивала и уколико побједите централни догађај наредне године би био у Херцег Новом. То значи да би дјеца из цијеле Црне Горе стигла у Херцег Нови, што даље значи 365 дана промоције града, не само у Црној Гори, већ и у свим земљама гдје се реализује „Ритам Европе“, казао је директор пројекта Игор Карадаревић.
Поред индивудалних тачака новских малишана, на јучерашњој аудицији се представио и Културно-спортски центар Диано са три плесне групе. Видјевши наступе група, спремност и кореографију, Карадаревић је директорици КСЦ Диано Антонији Новоселац упутио позив да наступе у ревијалном дијелу финалног такмичења у Тивту.
Уз Карадаревића, јучерашњој аудицији присуствовали су и музички уредник такмичења Милош Марковић и официр за међународну сарадњу Радован Милидраг.
Аудиције пројекта „Црна Гора у ритму Европе“ ће бити одржане у 15 црногорских градова, а одабрани и најталентовнаији ће своја умијећа показати на финалном такмичењу, гдје ће сваки град представљати једну европску државу. Побједник ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија и гледалаца путем СМС-а, а само финале манифестације биће емитовано у директном преносу на телевизији са националном фреквенцијом.

FaLang translation system by Faboba