Сајам маслине, вина и здраве хране на Великој бокешкој фешти у Бијелој

NasBokFesta09022019Сајам маслине, вина и здраве хране данас је званично отворен испред Дома културе у Бијелој, у оквиру Велике бокешке феште која је дио програма 50. Празника мимозе.

Присутни су имали прилику да посјете штандове са домаћим производима и рукотворинама и уживају у културно-забавном програму.
Програм је почео сценским приказом доласка капетана Петра Желалића, који је “подвизима задивио Европу” и прославио свој крај. Учествовали су: мажорет клуб “Лили”, Културно-умјетничко друштво “Игало” са колегама из Никшића, Културна мрежа Бијеле, Витешко друштво “Свети Стефан”.
У име организатора, невладине организације Велика бокешка фешта, присутне је поздравио Никола Свилановић, захваљујући им се што су дио феште која је посвећена поморству, маслинарству и култури производње домаће хране и узгајања биља. Изразио је задовољство што се ова фешта нашла у програм јубиларног, 50. Празника мимозе.

View the embedded image gallery online at:
http://hercegnovi.me/sr/2014-03-01-16-06-60/2015-09-28-08-39-32/3116-2019-02-11-09-29-50?tmpl=component&print=1&layout=default&page=#sigFreeId7da8d1a260

Свилановић је истакао да је задовољан бројем излагача који представљају своје квалитетне, производе са ових простора, промовишући тако мале средине и домаћу производњу.
Велика бокешка фешта започела је јуче академијом на Бјелским Крушевицама поводом 140 година од оснивања прве школе у том селу, на којој се говорило о заслужним грађанима, поморским капетанима којих је у једном моменту било 36, што потврђује да ово село са богатом традицијом завријеђује посебну пажњу, каже Свилановић. Он посебно истиче да је у оквиру овог програма, у сарадњи са НВО “Степ Кораци” отворена пјешачка стаза Бијела-Злоковићи-Бјелске Крушевице, на чијем су уређењу радили чланови НВО “Нискогорци”.
Сајам у Бијелој ће трајати и сјутра, када ће бити организован први маскенбал за дјецу у оквиру Велике бокешке феште, од 17 сати у ресторану “Бијела”. У понедељак, 11. фебруара на програму је промоција књиге травара, познатог мјештанина Бранислава Поповића и књижевно вече Винке Перишић Шаренац са сарадницима, од 18 сати у ресторану “Бијела”.
Свилановић позива све пријатеље, грађане и госте да се посјете програме у Бијелој, уз обећање да ће их дочекати добри домаћини.
Поред НВО “Велика бокешка фешта”, у реализацији овогодишње манифестације учествују Маслинарско друштво Бока, Мјесна заједница Бијела, Удружење жена “Риза” и НВO “Ружа вјетрова” из Бијеле, НВО “Кораци Степ”, а подршку програму пружиле су Општина Херцег Нови и Туристичка организација.

FaLang translation system by Faboba