Једриличари из Боке на 45. регати Куп мимозе

NAsRegata2019Традиционална регата Куп мимозе одржана је данас 45. пут у акваторијуму херцегновског залива, у оквиру спортског програма 50. Празника мимозе.

Иако вјетар није био најповољнији, такмичење које представља почетак једриличарске сезоне у Црној Гори успјешно је завршено, чиме су потврђени искуство и организованост домаћина из Једриличарског клуба “Југоле Гракалић”.
“Ова регата је једна озбиљна традиција и јако смо поносни на то што се пратимо са Празником. Ово је за нас јубилеј, 45. година и надамо се да ће да траје још дуго”, рекао је директор ЈК “Југоле Гракалић” Предраг Пецо Вукчевић.
Регата је окупила тридесетак учесника из клубова Боке Которске: “Делфин” из Тивта, “Лахор” из Котора и новски “Југоле Гракалић”. То су клубови који чувају традицију овог спорта и такмиче се у лиги Црне Горе, објашњава Вукчевић.

View the embedded image gallery online at:
http://hercegnovi.me/sr/2014-03-01-16-06-60/2015-09-28-08-39-32/3117-45?tmpl=component&print=1&layout=default&page=#sigFreeIdafe525104b

“Традиција овог спорта и ове вјештине изградила је Боку Которску. Њена историја почива на овој вјештини. Ми желимо да сачувамо овај спорт и преносимо га на будуће генерације, да знају како се накада пловило и како се градила Бока”, истакао је Вукчевић говорећи о традицији Купа мимозе у једрењу.
У класи Оптимист у укупном пласману прва три мјеста заузели су чланови ЈК “Делфин”: прво Павле Мусић, друго Петар Клакор, а треће Василије Курбановић. Међу дјевојчицама у овој класи најуспјешнија је била Нина Страхиња из ЈК “Лахор”, за њом Ромина Рацковић из истог клуба, а трећа је Теа Челановић из ЈК “Делфин”. У конкуренцији до 12 година у класи оптимист најбољи су били Петар Клакор из ЈК “Делфин”, Виктор Лесјак такође из “Делфина” и Нина Страхиња из “Лахора”.
У класи Ласер стандард прва награда припала је Илији Марковићу из ЈК “Делфин”, друга Милош Триповићу из ЈК “Делфин”, а трећа Луки Огњановићу из ЈК “Лахор”.
У класи Ласер 4.7 прво мјесто припало је Данилу Јончићу из ЈК “Делфин”, а друго и треће његовим клупским колегама Стефану Анђелићу и Николи Голубовићу.

FaLang translation system by Faboba