logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Херцег-Нови представља Белгију на финалном такмичењу „Црна Гора у ритму Европе“

CG u ritmu Evrope sastanak sa roditeljimaМалишани из Херцег Новог ће пјесмом и плесом представљати Белгију на финалном такмичењу „Црна Гора у ритму Европе“, одлучили су организатори пројекта. О овоме је секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало обавијестила родитеље дјеце која су изабрана на аудицији у Новом.

На јуче одржаном састанку родитељи су упознати са детаљима пројекта и сви су дали сагласност да дјеца учествују на пробама и такмичењу. Пробе ће бити организоване сваке недеље до маја, а водиће их креативни тим пројекта, који ће осмислити кореографију.
„Овај пројекат је, између осталог,  добар начин да дјеца науче нешто ново о европским државама, њиховој музици и култури.  Биће упућен позив и амбасадору Белгије да посјети општину Херцег Нови, упозна се и евентуално да своје сугестије“, објашњава Ана Замбелић Пиштало, која је у Херцег Новом координатор пројекта.
„Родитељи су пренијели да се дјеца веома радују учешћу, што је најважније“, каже Замбелић Пиштало, додајући да је ово само један од неколико пројеката намијењених дјеци и младима у Херцег Новом.
Подсјећа да ће финале бити уприличено на прољеће у Тивту, а преносиће га телевизија са националном фреквенцијом. Побједник такмичења биће домаћин следеће године, а гласаће се СМС порукама.
„Рачунамо на подршку свих Новљана, да цијела заједница подржи младе, успјешне и креативне људе који ће представљати наш град“, поручује Замбелић Пиштало.
„Црна Гора у ритму Европе“ је музичко-сценски догађај подржавају амбасадори европских земаља, а осмишљен је у складу са Европском повељом о учешћу младих у животу на општинском и регионалном нивоу и другим европским документима који третирају проблематику младих. Пројекат се у Херцег Новом остварује захваљујући сарадњи са Секретаријатом за културу и образовање и свим школама.