logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Новљани најбољи на дебатном турниру гимназијалаца

  • понедјељак, 22 април 2019 15:59

Debatni turnirПротеклог викенда у Херцег Новом је одржан дебатни турнир “Make a statemen” (Изјасни се) у којем су учествовали ученици гимназија са Цетиња, из Котора, Тивта и Херцег Новог.

Турнир који је организовао ученик IV разреда опште гимназије ЈУСМШ „Иван Горан Ковачић“ Богдан Малавразић финансиран је грантом америчке Владе, а организован уз подршку Општине Херцег Нови у конгресној сали Института ”Др Симо Милошевић”.
У знак подршке младим људима који развијају културу дијалога, учеснике су поздравили секретар за друштвене дјелатности и спорт Дарко Класић и савјетник предсједника Општине Тамара Вујовић. Како су казали, Општина Херцег Нови је радо подржала прво одржавање једног оваквог турнира, на којем су средњошколци дебатујући о важним друштвеним темама показали да су вјешти говорници и имају одлично знање енглеског језика.
У финалној дебати, у којој су учествовали учесници из Котора и Херцег Новог, побједу је однијела екипа из Херцег Новог. Судијски панел сачинавали су професори из Тивта и са Цетиња и ученик из града домаћина.