logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Архитекстонски студентски конгрес у Херцег Новом од 11. до 13. маја

ASK logoХерцег Нови ће током наредна три дана бити домаћин Архитектонског студентског конгреса, који ће окупити преко сто студената и њихових ментора са девет факултета из региона. Конгрес почиње сјутра, 11. маја и трајаће до 13. маја.

Учешће су најавили студенти архитектонских факултета из: Скопља, Ниша, Новог Сада, Београда, Приштине, Бања Луке, Сарајева, Марибора и Подгорице.
Архитектонски студентски конгрес - АСК Караван ове године се одржава у Колашину и Херцег Новом, а организатори су студенти Архитектонског факултета у Подгорици у сарадњи са Архитектонским факултетом и Универзитетом Црне Горе. Општина Херцег Нови један је од покровитеља овог пројекта, а подршка организацији пружена је преко Секретаријата за културу и образовање.

„Задовољство је што ће млади људи у толиком броју боравити у нашем граду током наредних дана. Једна од радионица биће, на нашу сугестију, посвећена Омладинском центру у Старом граду. Видјећемо како млади људи из струке доживљавају тај простор и које су њихове идеје, имајући у виду да га локална управа види као центар окупљања младих“, истакла је секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало.

Конгрес је отворен у Колашину 08. маја, а наредна три дана учесници ће боравити у Херцег Новом. Како наводе, сваке године конгрес прође у духу актуелне теме на коју све школе дају свој одговор. На тај начин студенти се упознају са различитим приступима својих колега, односно принципима рада различитих архитектонских школа. Теме су блиске студентима, стављају акценат на тренутну проблематику у друштву и струци.