logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Аудиција за младе Новљане: Будите дио опере

plakat be my superstar resizeОко 40 младих Новљана имаће прилику да буде дио опере „Be my Superstar“ која се бави борбом против вршњачког насиља. Аудиција за учешће у опери заказана је за четвртак, 13. јуна у 12 сати у Дворани Парк, а они који буду изабрани наступиће у оквиру овогодишњег Опероса Монтенегро Опера Фестивала.

Сви заинтересовани узраста од 14 до 17 година позвани су да се пријаве, без обзира на раније искуство у извођењу сценских умјетности, поручују партнери овог пројекта, Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови и Фондација Опероса. Аудиција ће подразумијевати кратак интервју и упознавање са активностима.

Да би млади били дио ове продукције није потребно претходно музичко образовање, већ само да желе да науче више о опери и да буду дио овог остварења, истичу из Опероса Фондације и позивају што већи број Новљана да дођу на аудицију.

Они који буду изабрани учествоваће у раду на оперу, кроз више активности током августа ове године. Поред самог извођења, планирана је почетна радионица коју ће водити француска редитељка Алкесандра Лакроа уз мониторинг психолога, као и завршна сесија са учесницима пројекта.

Од посебног значаја је чињеница да се опера „Be my Superstar“ бави вршњачким насиљем и борбом против њега, имајући у виду да је управо ова тема препозната као важна област дјеловања у Акционом плану за младе за ову годину и Стратегији за младе за период 2019-2022. године. Програми за превенцију ризичног понашања младих спадају у кључне активности, а ово је један од пројеката са тим циљем који ће засигурно имати позитиван утицај на младе, поручују из Секратаријата за културу и образовање.