logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Ноћна шетња „Над Боком по мјесечини“ у недјељу, 16. јуна

nightwalkУ III издању догађаја „Над Боком по мјесечини“ у ноћи пуног мјесеца посјетиоци ће моћи да обиђу утврђење-видиковац Тајно брдо, некадашње војне положаје на врху Гручалица и видиковац под брдом Шилобод.

Све три локације су занимљиве по бурној историји, али и изузетним видицима на улаз у Боку Которску. Ноћни аспект организованог обиласка, догађају даје ноту неуобичајености, па и мистичности. Да би прича била заокружена, по повратку на Камено слиједи кратка презентација о фантастичним бићима херцегновског залеђа, мјесецу и мјесечини, која се организује у предивном амбијенту дворишта цркве Св. Јована.

Сатница:

20:45 Окупљање на раскрсници у селу Камено, уводне информације, подјела учесника у групе.
21:00 Полазак са водичима на 3 атрактивна видиковца и историјска мјеста Тајно брдо, Гручалица и видиковац под Шилободом
22:30 Порта цркве Св. Јована на Каменом: пригодно освјежење, а затим популарна презентација  „Фантастична бића херцегновског залеђа, мјесец и мјесечина ” (Жељко Старчевић-Агенција за развој и заштиту Орјена)
23:00 Завршетак официјелног програма

Учешће је бесплатно, а долазак је у сопственој режији. Мјесто је удаљено 10-ак минута вожње од кружног тока у Мељинама путем ка Требињу. На видиковцима ће посјетиоци моћи да дознају низ занимљивости о локалитетима које обилазе. За сигурније кретање тереном освијетљеним једино мјесечином, неопходно је имати поуздану батеријску лампу и адекватну затворену обућу (не јапанке и сандале!). Догађај је погодан за особе у просјечној физичкој кондицији. Учешће је по стандардним условима: на сопствену, а за дјецу на одговорност родитеља.
Организатори догађаја су Агенција за развој и заштиту Орјена и МЗ Камено-Жлијеби, уз подршку Туристичке организације Херцег Нови Општине Херцег Нови, те уз помоћ „Цицак акустике”, планинарског клуба „Субра“ и Витешког друштва Св. Стефан.