logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Параглајдинг као промотер љепота Боке

NasAkt617062019Да је параглајдинг један од најатрактивнијих доживљаја у откривању љепоте и свих визура Боке которске и њеног залеђа, потврдило се и у суботу на III „Параглајдинг дану”.

Уз 5 тандем пилота, у „Параглајдинг дану“ је учествовало 15 соло пилота из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Русије.
–Догађај је одржан у практично љетним условима, са чак и престабилним условима, јер одређена јачина вјетра потребна је за сам узлет. Са друге стране, укупно вријеме погодно за полет знатно се повећало, све до касних поподневних сати, тако да је овог пута прилику да полете у тандему успјело да искористи 20 пријављених грађана – наводе организатори из Параглајдинг клуба „Adriafly“.
Како додају, интересовање увијек надилази могућности реализације у једном дану, али “Adriafly” је отворен за договор, не само овом приликом, већ и током читаве године.
–Параглајдинг дан је искоришћен за додатно представљање могућности полетишта „Диздарица“, као и најновијих радова који су изведени ради побољшавања услова и сигурности. У склопу полетишта је и видиковац на платформи, који је отворен за све грађане – напомињу из клуба.
Видиковац има обезбијеђен сопствени WIFI, а подршку у градњи видиковца клуб „Adriafly“ је добио од NTO и MORT-а, као и фирме “Danpe Commerce”.
Официјелно слетиште, везано за полетиште „Диздарица“, налази се у Кутском пољу, покрај фудбалског терена. Лет између ових тачака траје од 20 минута и више , у зависности од временских услова.
Догађај су организовали Параглајдинг савез Црне Горе и Параглајдинг клуба „Adriafly“. Подршку су пружили: Туристичка организација Херцег Нови, Агенција за развој и заштиту Орјена, као и „Аероклуб Требиње“.