logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Од 10. јула 36. Међународни фестивал “Дани музике”

AKTNAS172019Први дан јула је прилика за прву најаву првог херцегновског љетног фестивала, омиљеног међу љубитељима класике. Фестивал почиње 10. јула наступом Камерног оркестра AMOROSO са одличном репутацијом у Србији, региону и Европи,  и траје до 20. јула.

Дани музике ове године доносе освјежења - рецимо само да ће три од седам фестивалских концерата бити одржани на различитим отвореним сценама, по којима је наш град препознатљив, а такође да ће бити изведен врхунски пијанистички репертоар на новом клавиру у Дворани “Парк”.  
Солистички ће, уз умјетничког директора манифестације маестра Бориса Краљевића, наступити пијаниста Александар Тутунов, истакнути представник руске пијанистичке школа, који живи и ради у Сједињеним Америчким Државама, те три умјетника  различитих генерација – представника Музичке академије из Сарајева.
 Обновљена сарадња са Музичком школом Херцег Нови огледа се у организацији концерта на Тргу од музике у Старом граду -  концерт атрактивног Универзитетског квартета “Crisantem” из Турске биће поклон публици поводом Дана државности, а у сарадњи са Институтом “Yunus Emre” из Подгорице, са којим је “Херцег-Фест” започео сарадњу на овогодишњем Празнику мимозе.
Још један женски квартет долази из Србије под називом “Камерна банда” и доноси програм  занимљив и по томе што обухвата вокал, клавир, флауту и виолину.
Загребачки квартет је ансамбл који ове године прославља пуни вијек непрекидног умјетничког рада, те је вјероватно и најстарији гудачки квартет у свијету, а у Херцег Новом ће наступити у Башти Градског музеја “Мирко Комненовић”.
Фестивал је и ове године подржан од Министарства културе Црне Горе, док је генерални покровитељ Општина Херцег-Нови.