logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Фестивал клапа и регата Херцег Нови Sailing Tour обиљежили протекли викенд

  • понедјељак, 30 септембар 2019 14:56

FestivalKlapa2019У Херцег Новом је протеклог викенда одржан III Међународни фестивал клапа Херцег Нови 2019, сада већ  препознат као најљепша промоција клапског пјевања и  свјетао примјер баштињења и бриге за наше вриједно културно наслијеђе.

”Фестивал који је посвећен очувању и промоцији медитеранског духа прераста у традицију на опште задовољство организатора и учесника”, саопштили су из Туристичке организације Херцег Нови која је догађај организовала у сарадњи са новском клапом Castel Nuovo.

У Парку Бока током фестивала пред бројном публиком наступило је осам клапа из Црне Горе и двије из Хрватске. Награду публике освојила је клапа “Јадран” из Тивта.

На почетку друге вечери фестивала на истој локацији је уприличена и додјела награда за прва три мјеста освојена на регати Херцег Нови Sailing Tour, која се тог дана одржала у херцегновском акваторијуму. Овом регатом обиљежена је завршница туристичке сезоне у Херцег Новом. 

Прво мјесто припало је једрилици “Сињи Галеб” из Тивта, друго је освојила “Медусина” – Херцег Нови, а трећа је припала посади једрилице “Вагабундо”, такође из Херцег Новог.