grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Због великог интересовања термини за преузимање EYCA сваког дана

EYCA plakatЗбог великог интересовања млади Новљани ће од данас бесплатну Европску омладинску картицу (EYCA) моћи да преузму сваког дана од 09 до 14 сати у  Секретаријату за културу и образовање Општине Херцег Нови.

Планирано је да термини за дистрибуцију картица буду сваког уторка и четвртка, али након великог броја упита од стране младих и родитеља Секретаријат је одлучио да изађе у сусрет и сваког дана омогући преузимање картице.
Да би Новљани узраста од 13 до 29 година постали дио мреже младих који користе картицу потребно је само да посјете Секретаријат у утврђеном термину и приложе документ са фотографијом.
Обезбјеђивањем ЕYCА бенефит картице са мотивима града, Новљани се придружују мрежи од око седам милиона вршњака који могу да користе различите погодности у 37 држава Европе.
Неке од компанија које омогућавају погодности, а послују на територији Херцег Новог су: Телеком, Uniqa,Tehnoplus, Lighthouse of Montenegro, Градска кафана, Sport Vision, Обућа Миња, Божур превоз, Lalatović travel, Royal travel, а ту су и установе и предузећа попут Народног музеја Црне Горе, Црногорског народног позоришта, Градског позоришта Подгорица, Краљевског позоришта Зетски дом, Жељезничког превоза Црне Горе и многих других.
Више информација о пројекту и попустима можете наћи на сајту: https://www.omladinskakartica.me/
Пројекат Европска омладинска картица спроводи невладина организација Центар за омладинску едукацију, партнер је Општина Херцег Нови, а генерални покровитељ ЕYCА пројекта у Црној Гори је Министарство спорта и младих.