grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

„Од Божића до Божића“: Садржајан програм за најмлађе Новљане

  • сриједа, 18 децембар 2019 14:18

plakatodBdoBОпштина Херцег Нови, у сарадњи са ученицима и волонтерима средње школе „Иван Горан Ковачић“, организоваће у наредних двадесетак дана бројне догађаје за гушт најмлађих Новљана, обједињене под називом „Од Божића до Божића“.

Први програм заказан је за сјутра, 20. децембра, када ће на Тргу Белависта бити одржан час цртања са умјетницима из Херцег Новог, Весном Митровић и Анитом Шимић, у периоду од 9 до 15 часова.

Наредног дана, у суботу 21. децембра, у Дворани Парк ће бити одржан Божићни мјузикл, у којем ће учествовати Дјечији хор „Цвркутићи“ из Кумбора, Млађа дјечија група КУД „Слога“, те дјечији хорови ОШ „Орјенски батаљон“ и ОШ „Дашо Павићић“. Такође, драмска секција ОШ „Дашо Павичић“ извешће представу „Ромео и Јулија“, а почетак програма предвиђен је за 11 часова.
У недељу, 22. децембра, на Тргу Белависта биће одржан Мини стрип фестивал, који реализују организатори Херцегновског стрип фестивала Никола Ћурчин, Јован Суботић и Небојша Мандић, у периоду од 11 до 14 часова.
На Тргу Белависта ће у понедељак 23. децембра бити изведена Божићна прича, коју ће реализовати Градска библиотека и читаоница Херцег Нови у сарадњи са дјечијим писцем и драматургом Радмилом Кнежевић и Анастасијом Оровић, а са почетком у 11 часова.
У периоду од 24. до 27. децембра, у свим школама ће бити изведен програм Дјечије Нове године, који ће реализовати ученици образовних установа који их похађају, Дједа Мраз и Општина Херцег Нови.
У суботу, 28. децембра, на Тргу Белависта ће Корифеј театар из Колашина извести позоришну представу „Луткасти кловнови“, са почетком у 11 часова.
Програм за најмлађе Новљане биће настављен и након 28. децембра, а о детаљима ће јавност бити благовремено обавијештена.