grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Измјена режима саобраћаја: Протестне шетње од Топле до Белависте и Шквера

Aktuelno170120У сриједу, 16. јануара од 17 сати биће служен молебан у цркви Светог Вазнесења Господњег на Топлој, након чега ће се вјерници и свештенство Његошевом улицом упутити у молебну литију до цркве Светог Архангела Михаила на тргу Белависта, у знак протеста против усвојеног Закона о слободи вјероисповијести.

У недељу ујутро, 19. јнауара након литургије у цркви Светог Вазнесења Господњег на Топлој која почиње у 8 сати, окупљени ће кренути Његошевом и Улицом Саве Ковачевића ка Шкверу, гдје ће бити организовано традиционално пливање за Богојављенским крстом.
Овим поводом, биће привремено измијењен режим саобраћаја, ради несметаног и безбједног одржавања молебне литије. Саобраћај за сва моторна возила ће бити забрањен у дијелу централних градских улица, и то:
- у сриједу, 16. јануара од 17.30 до 19 часова у дијелу Његошеве улице од раскрснице са Улицом Мића Вавића (зграда „Новљанка“) до Улице Саве Ковачевића;
- у недељу, 19. јануара од 09.30 до 10.30 часова у дијелу Његошеве улице од раскрснице са Улицом Мића Вавића (зграда „Новљанка“) до Улице Саве Ковачевића и у Улици Саве Ковачевића.