grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Радионица заштите од пожара у високим стамбеним објектима 20. фебруара у Игалу

SluzbaZastite022020Служба заштите и спашавања Општине Херцег Нови у оквиру пројекта „Хитна помоћ и превенција катастрофа у Црној Гори – Превенције и реаговања у случају пожара у Општини Херцег Нови“, а у сарадњи са хуманитарном организацијом “Help – Montenegro” организоваће у Игалу радионицу заштите од пожара у високим стамбеним објектима.

Предмет радионице која ће бити одржана у Мјесној заједници Игало биће високи стамбени објекти у тој мјесној заједници, у улици Норвешка на бројевима 4, 6 и 8, као и у Улици Пете црногорске бригаде на бројевима 1 и 3.
Радионици је претходио састанак са предсједницима скупштине станара ових зграда, који је одржан у просторијама Ватрогасног дома у Мељинама, саопштавају из Службе заштите и спасавања Општине Херцег Нови. Током сусрета сумирана је тренутна ситуација у објектима са аспекта заштите од пожара - посједовање противпожарних апарата, хидрантске мреже, прилаз ватрогасних возила објектима, да ли у објектима станују непокретна и слабво покретна лица, начин одлагања лако запаљивих ствари.
Учесници ће на радионици имати прилику да сазнају више о следећим темама: појам пожара, опасности приликом пожара, средства за гашење пожара, поступак гашења пожара, понашање током пожара, пожари у домаћинствима, а биће и организована показна вјежба коришћења противпожарног апарата.
Хуманитарна организација „Help – Montenegro“ је исказала заинтересованост да помогне у донирању неопходне противпожарне опреме за наведене објекте, наводе из Службе заштите и спасавања Општине Херцег Нови.