grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Акција Службе заштите и спашавања и организације Help: Грађанима на поклон 20 противпожарних апарата

SluzbaZiSnslУ сарадњи Службе заштите и спашавања и хуманитарне организације „Help Montenegro“ мјештанима насеља Ченићи у Суторини и станарима солитера Пете црногорске бригаде и Норвешке улице у Игалу данас је уручено 20 противпожарних апарата.

Како је казао Зоран Гамбер из Службе заштите и спашавања, те локације нису случајно изабране

SluzbaZiS1

-Препознали смо их као ризичне и слабо опремљене противпожарном опремом, тако да смо у договору са хуманитарном организацијом „Help“ успјели да набавимо 20 ПП апарата које ћемо подијелити управницима солитера у Игалу и власницима монтажних објеката у насељу Ченићи у Суторини, казао је Гамбер и додао да је овој акцији претходило одржавање радионица у тим насељима, као и у Дреновику, гдје су такође подијељени апарати на угроженим локацијама.
Гамбер је истакао изнимну важност формирања скупштина станара стамбених објеката, и то што прије. Напомиње да набавка основне опреме у виду ПП апарата и хидрантских ормара не изискује велика средства, а спријечавање пожара у најранијој фази може спасити нечији живот и материјална добра.

-Јако је важно да се набави противпожарна опрема. Службеници заштите и спашавања ову акцију раде волонтерски и како би пробудили свијест код наших суграђана, али су станари у обавези да ходнике и пролазе држе проходним и уредним, а објекат опремљен противпожарном опремом, објаснио је Гамбер.

SluzbaZiS2

Он подсјећа да су раније одржане радионице садржиле теоријски дио, кроз који је указано на проблеме о запријечавању противпожарних степеница и пролаза, а након тога и практични дио у којем је приказана употреба ПП апарата.
Управник стамбене зграде бр. 1 у Улици В црногорске бригаде у Игалу, Гордон Беко, мишљења је да би радионицама на тему заштите од пожара требало да присуствује већи број људи. Вјерује да свијест грађана треба да буде на вишем нивоу, посебно када је у питању организованост и превентивно дјеловање.