grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Позив младима: Постаните креатори промјена кроз програм за младе друштвене предузетнике

SIA-flajerЦентар за економски просперитет и слободу - ЦЕПС у партнерству са Секретаријатом за културу и образовање Општине Херцег-Нови позива младе старости од 16 до 30 година који желе да постану креатори промјена и будући предузетници да се пријаве за Social Impact Award програм.

Млади друштвени предузетници и ове године моћи ће да пријаве своје идеје, а најбољи тимови добиће менторску подршку, почетни капитал од 1.500 еура и путовање на међународни самит који се ове године одржава у пријестоници Чешке, Прагу. За овај програм могу да се пријаве студенти и средњошколци, као и сви појединци или тимови сачињени од чланова који имају од 16 до 30 година. Пријављивање пројеката ће бити могуће до 15. маја, на платформи https://montenegro.socialimpactaward.net/.

Пријаве за обуке на тему креирања идеја са друштвеним утицајем, структуирања идеја, креирања утицаја, пословног моделирања и пословног планирања за општину Херцег Нови до 13. марта.

Social Impact Award – SIA највећи је међународни пројекат на тему друштвеног бизниса, посвећен младима, који је 2009. године покренут од стране Impact Hub Vienna, у партнерству са Ерсте Фондацијом и Vienna University of Economics and Business. Фокус овог програма је на младима од 16 до 30 година старости који су вољни придонијети раду на друштвеној промјени и бити дио развоја друштвеног предузетништва у земљи и свијету. Програм се данас спроводи у више од 15 земаља Европе, Азије и Африке те обухвата више од 8.000 младих годишње.

2020-workshop-poster-Hrceg-Novi2Social Impact Award програм у Црној Гори реализује Центар за економски просперитет и слободу - ЦЕПС у партнерству са Министарством Економије, Ерсте банком и Европским фондом за југоисточну Европу (ЕФСЕ), уз покровитељство Инвестиционо-развојног фонда и Фонда за активно грађанство – ФАКТ.

Мисија пројекта је промоција друштвеног предузетништва међу младима. Суштина оваквог бизниса јесте пословање које доноси зараду, али истовремено рјешава неки од друштвених проблема, било да је ријеч о запошљавању угрожених друштвених група или рјешавању проблема локалних заједница.