grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Одлуке о расподјели средства подршке женском предузетништву када се стекну услови за рад Комисије

zgradaohnЈавни конкурс за средстава подршке женском предузетништву за 2020. годину завршен је, а Комисија ће о расподјели средстава одлучивати када се стекну услови за састајање и несметан рад, обавјештавају све заинтересоване из Секретаријата за туризам, економски развој и предузетништво.

Како објашњавају, важеће су све пријаве које су у планираном року, уредно поднијеле предузетнице и привредна друштава из Херцег Новог и о њима ће одлучивати Комисија за расподјелу средстава за подршку женском предузетништву, у складу са условима Конкурса. О резултатима ће јавност бити благовремено обавијештена.
Подсјећамо, средства предвиђена Буџетом Општине за 2020. годину биће расподијељена Новљанкама које желе да започну вођење сопствене привредне дијелатности или привредног друштва. За све подстицаје планом коришћења средстава опредијељено је укупно 20 хиљада еура. Максимална висина подршке у оквиру једне бизнис идеје је 50% од укупног износа предвиђеног Буџетом Општине за подршку женском предузетништву.