grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

У четвртак 29.10. презентација могућих локација за споменик Мирку Комненовићу

MirkoKomnenic27102020У четвртак 29.10. ће у Дворани Парк бити одржана презентација могућих локација за постављање споменика Мирку Комненовићу, са почетком у 18 сати. Презентација ће бити прилика да се заинтересована јавност информише о могућностима и до сада спроведеним процедурама, а говориће аутор идејних рјешења за 6 локација, архитекта Срђан Марловић.

Из Секретаријата за културу и образовање позивају све заинтересоване грађане да дођу, информишу се, дају своје мишљење или сугестије.

Подсјећамо да ће споменик познатом херцегновском градоначелнику Мирку Комненовићу (1870-1941) бити рађен на основу идејног рјешења академског вајара Зорана Ивановића из Србије, чији је дјело изабрано међу седам радова који су пристигли средином прошле године. Одлуку је донио стручни жири који је радио у саставу: архитекте Срђан Марловић и Снежана Шунић Коларић, академски вајари Виктор Поповић и Вукашин Миловић, и секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало. Споменик ће израдити и поставити Општина Херцег Нови.