grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

30.10. - „Паштроћ“ Бориса Шуберића у павиљону Градске музике

  • четвртак, 29 октобар 2020 11:03

Изложба слика у недавно уређеном павиљону Градске музике на Карачи, аутора Бориса Шуберића, у његовом стилу насловљена „Паштроћ“ биће отворена 30. октобра, у 19 сати, саопштено је из Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови.

Трећа самостална изложба Шуберића у поставци ће имати десет радова различитих формата, рађених акрилом на дрвету. Изложбу ће отворити глумац Жељко Вавић.

Слике аутора су медитеранске, ведре и шарене, оптимизам су који нас води напријед, казују срећу што се будимо у Боки, живимо у Новом, имамо могућност да гледамо на живот са неке ведрије стране, објаснио је Шуберић у једном разговору за Радио Херцег Нови.

„Галерија се пунила морем. Везан за битву, град је мировао на врху леђног пераја ораде. Људи, за бештије. Упливали су…. једра и шлапе. Боса нога и босанова. Пешкарија, од милон мириса, колура и ријечи. Маринери на гвардију од чежње. Попијене шољице мале с млијеком и непрочитана штампа. Паламари наде.Утврде. Љубавници. Скале. Гаће на штриковима Старога града. Модри и наранџасти сутони. Фурешти пуни кофера и питања. Доместико шерпаси. Вапори.

Други палубе и први макине. Порат. Леванат. Истетовирани екватор и тимун.Пјане уре. Понистре и понте. Облаци и оботнице…и један мештар од-града“, забиљежила је пјесникиња и колумнисткиња Ксенија Матовић, апострофирајући најчешће мотиве, којима Шуберић, фелинијевски спарићава живот малог приморског мјеста, правећи омаж Херцег Новом.

Шуберић је рођен у Дубровнику 1974. Године, завршио је Вишу Политехничку Школу у Београду, одсјек за Индустријски дизајн и амбалажу. Бави се сликањем, илустровањем и израдом уникатних мајица и сувенира. Члан је “Пасара артс & црафтс” екипе, односно, породичне мануфактуре, која илуструје, израђује сувенире и друге мемораблије са њиховим печатом.