grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Настављени истражни радови у Старом граду

00istrazniradoviСа циљем санације клизишта око Канли куле, а потом и санације саме тврђаве, настављени су истражни радови у Старом граду.

Како је још раније појаснио савјетник предсједника Општине, Ненад Витомировић, циљ овог пројекта није само заштита нашег културно-историјског насљеђа, већ и санација дијела клизишта које би могло да угрози и дио старог језгра града.
До сада је урађено седам од 12 предвиђених бушотина, а ове седмице се наставило са радовима на преосталим бушотинама у Старом граду. Санација клизишта је први дио великог пројекта санације тврђаве Канли кула, започетог прије три године.  Постоји велико клизиште од магистрале до цркве Св. Арханђела у Старом граду, које је проузроковало и оштећења на Канли кули, утврђено је још током истражних радова обављених 2017., након што је Министарство одрживог развоја и туризма издало УТ услове за реконструкцију тврђаве. Истражни радови су показали да је клизиште које је захватило површину више од три хектара, проузроковало оштећења на тврђави Канли кула.