grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

У Херцег-Новом кампања поводом Свјетског дана особа обољелих од дијабетеса

Foto Medjunarodna federacija za dijabetes IDF

Свјетски дан особа обољелих од дијабетеса, 14. новембар у Херцег-Новом ће бити обиљежен кампањом чији је циљ скретање пажње на особе које се свакога дана боре са дијабетесом.

Тим поводом, Секретаријат за друштвене дјелатности и међународну сарадњу у сарадњи са ЈЗУ Дом здравља организоваће 13. новембра акцију бесплатне контроле шећера у крви и крвног притиска, као и едукативно предавање, а 14. новембра ће зграда Општине Херцег-Нови бити освијетљена плавом бојом, која је симбол особа обољелих од дијабетеса.

Бесплатна контрола шећера у крви и мјерење крвног притиска биће омогућени грађанима у суботу, 13. новембра у термину од 09 до 11 часова  на тераси Градске кафане.

Едукативно предавање ће бити одржано истог дана, са почетком у 11. 30 часова, у сали Скупштине општине Херцег Нови, а предавач ће бити др Наташа Радовић, интернисткиња ендокринологије.

Хуманој кампањи су се одазвале и компаније „Mercator - CG“ и „Воли“, на начин да ће у суботу дијететски производи у малопродајним објектима ових трговачких ланаца бити снижени за 20%.

„Са задовољством позивамо грађане да ураде корисну ствар за себе и придруже се акцији у циљу превенције дијабетеса, болести која све више узима маха и има тешке посљедице ако се не контролише и лијечи“, поручују из Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу.

Фото: Међународна федерација за дијабетес (IDF)