Nas05042023

Београдски џез бенд свирао је данас за младе Херцег-Новог, у оквиру обиљежавања Међународног дана џеза.

Нараторка и џез вокал Љиљана Сађил представила је младој публици чланове бенда, који су говорили о својим инструментима, њиховом настанку и правилном начину употребе, уз кратак осврт на историју џеза.

Концерт је почео нумером „Сунчана страна улице“, а публика – иако сачињена од најмлађих Новљана, спонтано је поздравила сваки соло, што је био предзнак заинтересованости и жеље за добром музиком и ритмом. Та инстинктивна потреба за плесом и исказивањем ритма кулминирала је током извођења нумере “The Bare Necessities” (из “Књиге о џунгли”) изласком дјеце на бину у великом броју, што је бенд поздравио ријечима да је то управо један од циљева џеза.

Уз Сађил, представили су се Иван Радивојевић (труба), Иван Илић (тромбон), Александар Јаћимовић (саксофон), Милован Пауновић (пиано), Бранко Марковић (контрабас) и Милош Грбатинић (бубњеви), а асистенцију на гитари пружио је професор гитаре и херцегновски музичар, Драгомир Ђорђевић Carlo.

Концерт „Џез за дјецу“ организован је у сарадњи Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег-Нови, ЈУК „Херцег фест“, Туристичке организације Херцег-Нови и Jazz bay фестивала.