Idejno MZ SutorinaПотпуна реконструкција крова школе, доградња Дневног центра и изградња зграде за Омладински центар – пројекти су који очекују МЗ Суторина, а за које ће бити издвојено преко 1,3 милиона еура из капиталног буџета државе.

Управа за капиталне пројекте завршила је тендер за потпуну реконструкцију крова ОШ „Мирко Лучић“ у Суторини, подручног одјељења ОШ „Дашо Павичић”, чиме ће ова васпитно-образовна установа бити у потпуности реконструисана, казао је предсједник МЗ Суторина Боро Лучић.
„Ускоро ће бити потписан уговор са извођачем вриједности око 50 000 еура, чиме ће у школу бити укупно уложено скоро 300 000 еура”, истиче Лучић.
Вијест која се већ дуже вријеме очекивала је да је расписан и тендер за доградњу Дневног центра у Суторини и изградњу зграде гдје је некад била стара школа.
„Та зграда ће бити на истом мјесту и идентичног изгледа као некадашња стара школа у Суторини, која ће добити улогу домаћина за просторије МЗ Суторина и Омладински центар. Вриједност пројекта је око 1 300 000 еура. Завршавамо и уређујемо дио по дио па нећемо прескочити ни да вратимо у функцију чесму стару 100 година која ће бити у потпуности обновљена. Ово су заиста лијепе вијести за крај године за МЗ Суторина и мислим да је вриједно помена да још много тога можемо валоризовати у овом мјесту, учинити га бољим за живот мјештана и радити на његовој туристичкој атрактивности ”, казао је Лучић.
Доградња Дневног центра и изградања зграде гдје је некада била школа, један је од пројеката које је Општина Херцег Нови кандидовала за капитални буџет државе за 2022. и 2023. годину, а реализација почиње након избора извођача радова по овом тендеру.