grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Град наставља са улагањем у Службу заштите и спасавања: Нове заштитне униформе, шљемови и цистијерна за ефикаснији рад

Nas23082018Херцегновска Служба заштите и спасавања добила је нове шљемове и заштитну опрему за улазак у ватру, као и цистијерну капацитета 13 кубика.

Опрема и возило који су током ове недеље стигли у Ватрогасни дом набављени су захваљујући Општини Херцег Нови и локалној Туристичкој организацији, а укупна вриједност ових инвестиција је око 56 хиљада еура.
Заштитна опрема за улазак у ватру није обнављана неких десетак година, а набавком нових одијела знатно се унапређује сигурност ватрогасаца на терену и њихова ефикасност, истиче начелник Службе заштите и спасавања Златко Ћировић. Ради се о комплету који чине јакна, блуза и чизме. Вриједност ове инвестиције износи око 30 хиљада еура.
Ћировић напомиње да је током ове седмице Туристичка организација Херцег Новог донирала Служби заштите и спасавања нове заштитне шљемове, у вриједности од шест хиљада еура.

-Са Општином Херцег Нови смо ове године ушли и у реализацију набавке једног камиона-цистијерне који нам је био веома потребан. Општина је препознала нашу Службу као једну од значајнијих за град, те максимално улаже у унапређење рада и надам се да ће се тај тренд наставити, каже Ћировић. Вриједност набављене цистијерне износи 20 хиљада еура.
Како додаје, овог љета Служба заштите и спасавања имала је мање техничке интервенције и пожаре мањег обима које су веома брзо и ефикасно локализовали и угасили. Припадници су ових дана ангажовани на гашењу пожара у Будви, заједно са припадницима ДВД Луштица.